Sfaturi si Recomandari

Desi ii numim „bulbi de primavara”, acestia trebuie plantati toamna. Dupa trecerea iernii, bulbii se transforma in niste plante minunate. Pot fi plantati de la inceputul lunii septembrie pana in luna decembrie. Atat timp cat pamantul permite plantarea, pot fi plantati chiar si dupa primul inghet.

Luati in considerare faptul ca bulbii plantati mai devreme vor inflori de asemenea, mai devreme. Va puteti folosi de acest lucru plantand bulbi din specii diferite, la distanta de cateva saptamani. In acest fel puteti prelungi perioada de inflorire intr-un mod natural. In special, bulbii cu inflorire timpurie prefera un sol usor caldut in momentul plantarii, astfel incat radaciniile lor sa se poata dezvolta mai rapid.

Pantru a planta bulbii de flori prima oara, alegeti sortimentele pe care doriti sa le comandati. Timpul optim de plantare pentru bulbii cu inflorire timpurie este in luna septembrie.
Este recomandata o temperatura a solului intre 5°C si 10°C. Toti bulbii care au o inflorire tarzie pot fi plantati in octombrie si noiembrie.

Incercati sa aranjati livrarea bulbilor chiar inainte de momentul plantarii. Fiind livrati direct din pepiniere, acestia se afla in conditii optime de sadire. Daca circumstantele va obliga sa amanati plantarea, amintiti-va sa despachetati bulbii de indata ce sosesc. Ii puteti pastra intr-o loc uscat, intunecos, cu o temperatura sub 20°C. Este recomandat sa deschideti pungile pentru a permite o mai buna aerisire. Daca ati comandat bulbi ce se deshidrateaza rapid, pastrati-i intr-o tava cu nisip sau praf de turba.Mare parte a bulbilor nu sunt atat de sensibili, partial datorita anilor de adaptari experimentale ce au dus la reducerea cazurilor de imbolnavire cu diversi virusi.

Bulbii de interior

Bulbii de interior va permit sa va bucurati de frumusetea florilor pe toata durata anului. Pentru a putea sa infloreasca, ei au nevoie mai intai de o perioada de racoare. Astfel, puteti simula o perioada rece daca ii puneti intr-un loc intunecos pentru 3 luni, in care temperatura sa fie de 9° C.

Nu uitati sa udati plantele atunci cand le plantati. Acest lucru va incuraja incoltirea si, indata ce vedeti noii muguri, puteti sa mutati recipientul cu bulbi la lumina si caldura, asa incat sa infloreasca. Sunt multi bulbi care se pot cultiva in acest fel. In ofertele noastre gasiti pachete cu bulbi pregatiti pentru inflorirea in interior. Acest lucru inseamna ca ii puteti avea infloriti in 10 saptamani de la plantare. In acest fel va puteti bucura de Craciun de cosuri cu flori primavaratice, precum lalele,  zambile roz, rosii, albe sau albastre. Lucrurile sunt chiar mai simple in cazul narciselor albe sau galbene . Pe ele puteti sa le plantati imediat ce le-ati primit si sa le tineti la lumina si caldura.

Zambilele se cultiva de mult timp in recipiente pline cu apa. In fiecare zi veti vedea cum se formeaza radacinile in apa. Daca doriti ca recipientele sa fie mai moderne si mai de efect puteti sa va achizitionati unele patrate, decorative. Puteti sa folositi si plantarea in muschi de padure, pentru ca radacinile zambilelor vor creste si asa. In vasele decorative pline cu apa puteti sa presarati scoici sau pietricele, pentru a fi si mai atractive.

PLANTAREA BULBILOR

Orice sol este potrivit pentru bulbi, cu exceptia celui care se imbiba cu apa. Bulbii nu agreeaza excesul de apa, asa ca drenajul apei este un aspect important. Bulbii se vor dezvolta cu dificultate daca solul este arid si nisipos, pentru ca nu au asigurat necesarul de minerale. Aceasta problema se poate remedia prin adaugarea de compost in sol.
Solurile grele, pe de alta parte, sunt prea bogate in minerale, lucru care impiedica radacinile delicate ale bulbilor sa absoarba umiditate si nutrimente. Si aceasta problema se poate rezolva prin adaugarea de compost si nisip fin care sa mai imbunateasca drenajul si sa echilibreze nivelul mineralelor.

Bulbii iubesc soarele

In functie de locul de origine, bulbii necesita mai multa sau mai putina lumina. Acest lucru inseamna in general soare direct sau soare partial. Doar unele sortimente se vor dezvolta bine la umbra deasa a copacilor si a arbustilor. Veti gasi mai multe informatii despre bulbii pentru umbra in site-ul nostru aflat in continua dezvoltare.
Plantarea
Dupa ce ati facut toate pregatirile, puteti incepe sa plantati.

  • Asigurati-va ca gaurile de plantare sunt suficient de adanci, pentru ca nu este nimic mai neplacut decat sa va dati seama ca bulbii s-au uscat din cauza plantarii superficiale. Ca regula generala, adancimea de plantare este data de dimensiunea bulbului – groapa de plantare trebuie sa fie de 3 ori mai adanca decat inaltimea lui. Ca exemplu, un bulb inalt de 5 cm va trebui plantat la o adancime de 15 cm. Este mai bine sa plantati ceva mai adanc, decat prea la suprafata. Cele mai reusite efecte decorative le obtineti daca plantati grupat bulbii, precum paleta unui pictor. Pe pachetul de bulbi gasiti in mod curent distanta de plantare. Daca bulbii sunt plantati prea des, viitoarele plante nu vor avea spatiu suficient pentru dezvoltare. Florile arata mult mai bine daca bulbii sunt plantati alaturat, nu des.
  • La bulbii mici nu este necesar sa-i puneti pe toti cu radacinile in jos. Acest lucru se aplica doar la cei mari.
  • Si amintiti-va ca apa este foarte importanta, fiti atenti la nivelul umiditatii din sol asa incat sistemul radicular sa se poata dezvolta. Daca traversati o perioada secetoasa si pamantul este uscat, este indicat sa aplicati o udare moderata

Ger puternic

Bulbii proaspat plantati in gradina au nevoie de apa dar nu cand e ger. Cand este foarte frig se acopera cu crengi de pin, paie, frunze sau compost. Dupa aceea puteti sa asteptati primavara in liniste, pentru ca mama natura va va surprinde cu un val de flori care va va taia respiratia

Bulbii pot fi plantati de la inceputul lunii septembrie si pana in luna decembrie, inclusiv. Atata timp cat pamantul se poate lucra, puteti planta bulbi, chiar daca mai sunt si nopti cu inghet.

Retineti ca bulbii plantati devreme vor inflori mai devreme. Puteti sa folositi acest principiu si sa plantati bulbii la interval de aproximativ doua saptamani si in acest fel veti prelungi in mod natural perioadele de inflorire. Unii bulbi cu inflorire timpurie prefera un sol caldut in perioada plantarii, astfel incat radacinile lor sa se dezvolte mai repede.
Inainte sa programati plantarea, alegeti-va si comandati bulbii. Incepeti sa alegeti bulbi din timp, pentru ca oferta cea mai variata o aveti la inceputul sezonului. Timpul optim de plantare pentru bulbii cu inflorire timpurie este in septembrie.

Lalele

Puteti gasi lalele in toate formele, marimile si in culori splendide. Plantati-le toamna si veti fi rasplatiti primavara cu o etalare florala festiva, saptamani la rand. Aduc primavara in gradina cu mult timp inainte ca plantele perene sa infloreasca. Lalelele sunt fabuloase plantate in grupuri in gradina, dar sunt atractive si in ghivece sau jardiniere pe terasa ori balcon. Sunt flori potrivite si pentru buchete. Va recomandam oferta noastra de lalele, atat cele cu flori simple cat si mix-urile cu flori care contin cele mai frumoase combinatii de culori

Zambile

Zambilele se numara printre florile preferate ale oricarui gradinar. Le puteti planta in ghiveci sau in gradina pentru a va inveseli curtea si le veti putea admira in momentele de relaxare. Gradina dumneavoastra va fi invaluita de parfumul lor deosebit. Multitudinea de culori fantastice in care se prezinta, fac din zambile alegerea perfecta pentru zona de culoare pe care o doriti in gradina. Alegeti-le din bogata noastra oferta pe cele care va incanta si va veti bucura de o primavara parfumata si plina de culori.

Despre zambile

Zambilele sunt printre primele flori ale primaverii. Sunt flori delicate, cu petale simple sau batute, colorate in mov, alb, albastru, roz si rosu. Au un parfum puternic si placut. Zambilele se dezvolta din bulbi. Bulbii de zambile folositi in plantare se recomanda sa fie mari, sanatosi nu uscati. Asta garanteaza faptul ca se vor obtine flori cat mai frumoase; cu cat este mai mare bulbul, cu atat mai mare va fi si floarea. Cultivarea zambilelor este usoara, nu necesita multe cunostinte, chiar si incepatorii le pot planta cu mare succes.

Plantarea bulbilor de zambile

Plantarea bulbilor de zambile se poate face atat toamna tarziu (octombrie-noiembrie), inainte de inghet cu 3-4 saptamani, cat si primavara devreme dupa ce s-a dezghetat pamantul. Zambilele prefera locurile insorite, dar se pot dezvolta si in locuri umbroase. Se sapa o groapa cu 10-20 cm adancime si se pune ingrasamant special pentru bulbi in groapa. Se recomanda ca bulbii de zambile sa fie plantati in grupuri, dar nu foarte apropiati unii de altii, distanta dintre doua plante e bine sa fie in jur de 10-15 cm. Dupa plantare, se poate acoperi pamantul cu resturi de iarba pentru a-i proteja de frigului iernii.

Cum se ingrijesc zambilele din ghiveci

A face cadou zambile in ghiveci devine o moda, datorita faptului ca florile tin mult mai mult decat daca le pastram in vaza. Un buchet de zambile trebuie aruncat dupa cateva zile sau o saptamana, pe cand zambilele in ghiveci pot sa tina cateva saptamani. Oricum, nu le mai putem arunca la gunoi, ci este nevoie sa le ingrijim. Din fericire, nu necesita mult timp, efort sau cunostinte. Zambilele in ghiveci nu au nevoie decat de putina apa, multa lumina si aer (chiar si zambilele ofilite isi revin mai repede daca le punem la lumina si aer). Este important insa sa fie tinute departe de sursele de caldura, de aceea ele se simt bine pe balcon. Dupa ce floarea se ofileste si se usuca frunzele, daca vreti, puteti scoate bulbul din pamant, astfel incat sa il plantati in toamna direct in gradina. Pana la plantare, e bine sa fie pastrat invelit in hartie groasa intr-un loc racoros si uscat.

Narcise

Narcisele sunt vestitorii primaverii pentru multi dintre noi! Parfumul este minunat. Narcisele aduc primavara in gradina, curte sau balcon, pentru ca ele se dezvolta bine si in ghivece. Toata lumea cunoaste mica si simpatica narcisa ‘Tete a Tete’. Desigur, narcisele obisnuite sunt cele mai cunoscute. Populare sunt narcisele cu flori galbene si albe. Mai mult decat atat, sunt soiuri cu floare trompeta, in culori ce variaza de la galben si orange pana la rosu, roz sau alb. Cu sau fara margine dantelata. Se folosesc cu succes si ca flori taiate. Cele mai multe sortimente sunt disponibile pentru plantare toamna si infloresc anul urmator in primavara. Alegeti narcise din colectia de mai jos.

Plantarea bulbilor de narcise

Narcisele sunt mai putin pretentioase decat lalelele si sunt mai rezistente. Se dezvolta la fel de bine pe teren insorit sau umbros. Solul ideal este cel putin acid, dar ele pot sa prospere in orice tip de sol. La plantarea unei narcise, trebuie sa lasati 20 de cm distanta intre randuri si 10-15 cm intre bulbi. Groapa in care plantati o narcisa trebuie sapata in functie de inaltimea bulbului, intre 5-15 cm adancime. Nu au nevoie de ingrijire speciala si rezista de la an la an cu foarte putine interventii. Sunt ideale pentru cei ce abia acum incep sa gradinareasca, iar parfumul si delicatetea lor le fac preferatele celor ce iubesc primavara.

RECOMANDĂRII

MIX  LALELE DUBLE TIMPURI

Amestecul de lalele batute timpurii de la BULBI ROMANIA ofera un spectacol cromatic deosebit. Florile sunt compuse din zeci de petale mici distribuite in spirala in jurul centrului. Daca nu spatiati bulbii la o distanta mare, florile deschise se vor atinge si va vor oferi cel mai spectaulos decor, un covor perfect din flori de primavara.

Cat mai repede dupa ce v-au fost livrati, bulbii de lalele batute timpurii trebuie plantati in gradina sau in ghivecele din curte sau de pe terasa. Altminteri trebuie depozitati intr-un loc ferit de inghet. Bulbii plantati in ghivecele de flori nu rezista, de regula, la inghet. Plantati bulbii intr-o groapa cu adancimea de trei cat dimensiunea bulbilor. Pentru un bulb de 5 cm, groapa trebuie sa fie de 15 cm. Mentineti o distanta de 10 cm intre bulbi. Afanati bine pamantul si plantati bulbii cu varful in sus. Umpleti groapa cu pamant. Cu cat plantati mai multi bulbi, cu atat efectul va fi mai spectaculos in perioada de inflorire. Plantati lalelele in grupuri de cel putin 6, sau distribuiti egal 25-50 de bulbi in borduri sau in straturile de flori.

Lalelele batute timpurii in ghiveci.

Este o idee excelenta sa plantati lalelele batute timpurii in jardinierele din curte sau de la ferestre. Florile pline arata spectaculos. Folositi compost proaspat si puneti un strat de pietricele pe fundul vasului. Plantati bulbii intr-o groapa cu adancimea de trei ori cat lungimea bulbului. Pentru un bulb de 5 cm, groapa trebuie sa fie de 15 cm. Mentineti o distanta de aproximativ 7 cm intre lalelele batute timpurii.

ZAMBILE

MIX DE ZAMBILE

Am selectat pentru dvs. unele dintre cele mai apreciate varietati de zambile. Aceste specii sunt printre cele mai frumoase si infloresc abundent. Zambilele din colectia noastra va vor colora gradina si o vor umple cu un parfum incantator. Bulbii au diametrul de 15 cm.

Imediat ce v-au fost livrati, bulbii de zambile asortate pot fi plantati in gradina sau in ghivecele de flori. Bulbii de zambile nu rezista la inghet, deci trebuie plantati inainte. Plantati bulbii intr-o groapa cu adancimea de trei ori cat inaltimea bulbilor. De exemplu, pentru un bulb de 5 cm faceti o groapa de 15 cm. Distanta dintre zambilele asortate trebuie sa fie de aproximativ 15 cm. Afanati bine pamantul si plantati bulbii cu varful in sus si radacina in jos. Completati cu pamant si evitati sa calcati pe locul respectiv. Plantati bulbii pe rand cu o mistrie sau cu un plantator special. Pentru spatiile mai mari, puteti face o singura groapa in care sa plantati mai multi bulbi. Zambilele cresc cel mai bine in soluri afanate, bine drenate, in locuri insorite sau partial umbrite.

Zambilele in gradina

Zambilele vor avea un efect spectaculos cu precadere in grupuri ceva mai numeroase.Grupurile mari de zambile asortate arata nemaipomenit. Plantati zambilele in grupuri de cel putin 10 bulbi, sau distribuiti egal 30-50 de bulbi in straturile de flori. Aceste zambile cu tulpini puternice cresc bine in ghivece de flori sau in jardinierele din curte, unde pot fi plantate destul de inghesuit. Folositi pamant proaspat pentru flori si puneti pe fundul vasului un strat de pietricele. Pentru a proteja de inghet bulbii crescuti in ghiveci, mutati vasul intr-un loc ferit de inghet sau acoperiti-l cu o folie cu bule. Udati pe timp de seceta.

Colectia de zambile de la BULBI ROMANIA este o selectie speciala.

Toate zambilele din acest amestec formeaza un ansamblu proaspat, in culori vesele si cu parfum incantator. Cu numai unul sau doua ghivece de zambile, intreaga gradina se umple de parfum. Bulbi au 14-15 cm.

Cat mai curand dupa ce v-au fost livrati, bulbii de zambile pot fi plantati in pamant, in ghiveci sau in jardiniera. Altminteri, trebuie depozitati intr-un loc ferit de inghet. Bulbii plantati in ghiveci nu sunt de regula rezistenti la inghet. Plantati bulbii intr-o groapa cu adancimea de trei ori cat inaltimea bulbilor. De exemplu, un bulb de 5 cm trebuie plantat intr-o groapa de 15 cm. Distanta dintre bulbi trebuie sa fie de aproximativ 15 cm. Afanati bine pamantul si plantati bulbii de zambile cu varful in sus. Umpleti groapa si evitati sa calcati pe zona respectiva. Plantati zambilele una cate una, folosind o mistrie sau un plantator special. Pentru zonele mai intinse puteti face o singura groapa mare in care se pot planta mai multi bulbi. Zambilele cresc cel mai bine in solurile afanate, perfect drenate, in locuri complet insorite sau partial umbrite.

MIX NARCISE PARFUMATE

Soiurile din colectia de narcise parfumate  de la BULBI ROMANIA au fost selectate pentru parfumul lor. Colectia include narcise cu flori mici, simple, duble sau franjurate. Perioada de inflorire dureaza pana la 6 saptamani

Cat mai curand dupa ce v-au fost livrați, bulbii de narcise parfumate pot fi plantați in pamant, in ghiveci sau in jardiniera. Altminteri, trebuie depozitați intr-un loc ferit de inghet. Bulbii plantați in ghiveci nu sunt de regula rezistenți la ingheț. Plantați bulbii intr-o groapa cu adancimea de trei ori cat inalțimea bulbilor. De exemplu, un bulb de 5 cm trebuie plantat intr-o groapa de 15 cm. Distanta dintre bulbi trebuie sa fie de aproximativ 5 cm. Afanați bine pamantul si plantați bulbii cu varful in sus. Umpleți groapa si evitați sa calcați pe zona respectiva. Plantați narcisele una cate una folosind o mistrie sau un plantator special. Pentru zonele mai intinse puteți face o singura groapa mare in care se pot planta mai mulți bulbi.

Colectia de narcise parfumate in gradina

Cu cat plantati mai multi bulbi de narcise, cu atat efectul va fi mai spectaculos in perioada de inflorire. Plantati in grupuri de cel putin 10 bulbi sau distribuiti egal 25-50 de bulbi in borduri sau in straturile de flori. Narcisele cresc cel mai bine in soluri afanate si bine drenate. Narcisele vor arata de asemenea bine si intr-un ghiveci de flori sau intr-o jardiniera. Folositi compost proaspat pentru ghiveci si puneti un strat de pietricele pe fundul vasului. Plantati bulbii de narcise cu varful in sus. Protejati bulbii crescuti in ghiveci depozitand ghiveciul intr-un loc ferit de inghet sau acoperind planta cu o folie cu bule. Udati in perioadele de seceta.