Achită online cu cardul si beneficiezi de 5% reducere
Tot ce vrei să știi despre crini
Crinii sunt flori pline de farmec cu o mare semnificație istorică, flori care păstrează un loc proeminent în culturile din întreaga lume, fiind folosite ca simbol în nenumărate opere literare. Fiind una dintre cele mai emblematice flori din lume, crinii sunt întotdeauna o idee grozavă atunci când te gândești ce să plantezi în grădina ta.
Dacă vrei să alegi flori sau doar vrei să afli mai multe despre crini, citește mai departe și vei găsi o mulțime de informații despre această floare.
O scurtă prezentare a crinilor
Crinii sunt flori unice care cresc vara și ale căror petale se extind din centru dând culoare și bucurie. Există multe tipuri diferite de crini, fiecare cu o culoare distinctă; printre cele mai populare găsim crinii asiatici și crinii orientali. Datorită acestor variații diferite, crinii înfloresc în momente diferite de-a lungul sezonului. Așadar, dacă vrei să ai crini în floare într-o anumită perioadă a verii, este important să fii atent la ce tip de crin achiziţionezi.
Deși crinii sunt flori frumoase în mod natural, ei pot fi deosebit de periculoși pentru animalele de companie. Când luați în considerare această floare, asigurați-vă că verificați dacă animalele de companie, în special pisicile, nu pot intra în contact cu această plantă. Dacă aceasta nu este o problemă pentru tine, crinii atrag adesea fluturi, creând o atmosferă de vară fascinantă.
Simbolismul crinilor
Crinii simbolizează mai multe lucruri, ca multe alte flori. În general, ele reprezintă devotament și puritate. Acestea sunt semnificațiile principale, dar simbolismul crinului variază în funcție de cultură. De exemplu, datorită mitologiei grecești, crinii simbolizează maternitatea și renașterea. Conform tradiției creștine, însă, crinul este legat de Fecioara Maria. În cultura chineză, crinii aduc noroc și sunt folosiți la nunți, deoarece se spune că poartă 100 de ani de dragoste.
Pe lângă faptul că variază în funcție de cultură, simbolismul crinilor variază și în funcție de culoare. Crinii albi înseamnă puritate, în timp ce cei roșii reprezintă pasiune. Crinii roz semnifică prosperitate, iar crinii portocalii înseamnă încredere și bogăție. Pe scurt, există o gamă largă de culori din care să alegi, dar toate vor arăta superb în grădina ta. Mai mult, urmând simbolismul lor, poți alege crinii potriviți practic pentru orice ocazie.
Semnificația istorică a crinului
Există multe specii de crini în întreaga lume. Acest lucru se datorează faptului că floarea provine din toate colțurile: în special din zone din Europa, Asia și America de Nord. De-a lungul istoriei, ei au fost iubiți și admirați în multe culturi. Frumusețea și parfumul lor au atras atenția multor generații.
Una dintre cele mai vechi povești despre crini face parte din mitologia greacă și spune că floarea a fost formată de zeița Hera după nașterea lui Hercule. Crinul este menționat și în Biblia creștină, ca simbol al Fecioarei Maria. Se mai spune că, după moartea lui Iisus, picăturile de sânge căzute din trupul lui, odată ajunse pe pământ, au dat naștere unor crini. Din acest motiv, și pentru alte povești din Vechiul și Noul Testament, crinii sunt asociați cu moartea și martiriul sfinților.
Multe specii de crini au devenit populare în cultura occidentală la mijlocul până la sfârșitul secolului al XIX-lea. În această perioadă, exploratorii botanici europeni au călătorit în căutarea florilor exotice. Ei au găsit multe specii în China și, în cele din urmă, descoperirile lor au dus la hibridizare extinsă. Odată ce hibridizarea crinilor s-a răspândit, a devenit obișnuit să găsești crini în natură și în societate.
În trecut, crinii erau folosiți în scopuri medicinale, adesea pentru a trata febra. Deși nu există dovezi că planta este eficientă din punct de vedere medical, cu petalele sale strălucitoare și vesele, cu siguranță va înveseli o zi mohorâtă. Astăzi, crinii sunt încă una dintre cele mai populare flori din lume și sunt adorați pentru frumusețea lor atemporală.
Când și unde să plantezi crini
Îi puteți planta primăvara, vara, dar cel mai bine este să îi plantați toamna. În acest fel vor putea să creeze rădăcini puternice care vor rezista pe tot parcursul verii. Cu toate acestea, în zonele cu ierni severe, cel mai bine este să îi plantați primăvara.
Dacă sunteți în căutarea celui mai bun loc pentru a-i planta, ar trebui să găsiți o zonă foarte însorită, cu pământ care se scurge ușor. În acest fel apa se poate evapora, după ce a furnizat nutrienții esențiali, evitând deteriorarea rădăcinilor. Dacă nu sunteți sigur de sol, îi puteți planta și în paturi înălțate. De asemenea, este indicat să adăugați materiale organice în sol, pentru ca crinii să rămână sănătoși.
Îngrijirea crinilor
Pentru a crește crini sănătoși, asigurați-vă că aceștia primesc multă lumină solară. Acest lucru este important pentru creșterea lor, deoarece este o floare de vară. În ceea ce privește irigarea, asigurați-vă că solul rămâne umed. Cel mai bine este să păstrați planta nu prea uscată și nici prea umedă.
Mulcirea este, de asemenea, recomandată pentru a menține crinii fericiți și sănătoși. Mulciul va izola rădăcinile, astfel încât lumina soarelui să nu provoace daune. Se spune că crinii ar trebui să fie calzi pe dinafară și răcoroşi pe dinăuntru.
În cele din urmă, aceste flori perene arată fantastic în orice spațiu de grădină. Nu necesită prea multă atenție și vor crește an de an. Deci, nu trebuie să vă faceți griji că le plantați de mai multe ori, decât dacă doriți să plantați și mai multe pentru vara viitoare. Crinii arată natural în grădină și sunt frumoși și în buchete. Tăierea crinilor este excelentă pentru aranjamente florale. Doar asigurați-vă că nu tăiați întreaga tulpină, astfel încât floarea să poată reapărea vara viitoare.