Crizantemele

Crizantemele sunt un simbol al abundentei toamnei, o planta perena, rezistenta, care aduce un plus de  culoare in peisajul gradinii voastre de toamna. Cu cateva sfaturi simple, puteti avea un peisaj luxuriant si frumos in gradina, sarbatorind noul anotimp, toamna.

PLANTARE CRIZANTEME

  1. Cand plantam

Plantarea crizantemelor pe parcursul primaverii ofera plantei timp sa se stabileasca si sa se adapteze intr-o locatie noua. Veti gasi cu usurinta crizanteme de cumparat atat toamna, cat si primavara, dar planificarea in avans este esentiala pentru plantarea cu succes. Intr-adevar, explozia de crizanteme din toamna este mult mai ofertanta, insa plantele cumparate primavara si ingrijite pana la inflorirea de toamna reprezinta o investitie mai buna si mai longeviva.

  1. Unde plantam:

Pentru cele mai bune rezultate, alegeti un loc in plin soare, departe de copaci si arbusti mari. Crizantemele sunt plante iubitoare de soare. Desi necesita aprox. 6 ore de lumina solara in fiecare zi, cu cat primesc mai multa lumina, cu atat cresterea, inflorirea si rezistenta lor sunt mai bune. Crizantemele cresc, in general, la o latime si inaltime de 30 pana la 90 cm, asa ca tineti cont de acest lucru atunci cand va planificati gradina.

  1. Cum plantam:

Planteaza crizantema in pamant, la aceeasi adancime pe care a avut-o in ghiveci. Ofera spatiu intre plantele de crizantema plantate. Plantele care sunt prea inghesuite concureaza pentru nutrienti, nu se pot extinde corect, atrag daunatorii si sufera de boli.

  1. Solul potrivit:

Crizantemele pot supravietui in majoritatea solurilor, dar prospera pe un sol bine drenat, cu umiditate consistenta. Crizantemelor nu le place apa in exces si vor putrezi rapid daca sunt lasate prea umede. Adaugati gunoi organic sau compost in sol.

INGRIJIRE CRIZANTEME

  1. Udare

Crizantemele necesita un sol umed, pentru o buna crestere. Este esential udarea constanta pe tot parcursul primaverii, verii si toamnei. Se recomanda udarea dimineata devreme.

  1. Tundere

Crizantemele nu au nevoie de tundere, ci mai degraba de o “ciupire” a florilor uscate. Acest lucru ajuta planta sa se ramifice, sa devina mai plina si sa ofere mai multe flori.

  1. Fertilizare

Toate plantele necesita substante nutritive. Fertilizarea crizantemelor le ofera un plus de nutrienti esentiali pentru o buna crestere. Alegeti un ingrasamant echilibrat, solubil in apa, pentru aplicare lunara de la inceputul primaverii pana in iulie.

  1. Boli si daunatori

Crizantemele sunt susceptibile la afide, acarieni si ”fainare”.

Bulbi de Crizanteme Bucuresti
Crizanteme colorate
Crizanteme roz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.