Hortensia / Hydrangea

Hortensia / Hydrangea este cu adevarat o floare uimitoare. Globuri mari de flori acopera acest arbust vara si primavara. Desi aspectul lor poate sugera o intretinere mai dificila, in conditiile si cu ingrijirea potrivite, hortensiile sunt de fapt destul de usor de cultivat.

La fel ca in majoritatea lucrurilor din gradina ta, invatarea elementelor de baza despre cum sa plantezi hortensii, poate economisi timp si bani. Alegand locatia si solul corect, plantand corect, vei creste sansele de a te bucura de flori mari si colorate de hortensie pentru anii urmatori.

PLANTARE HORTENSIA / HYDRANGEA

  1. Cand plantam:

Toamna este cel mai bun anotimp pentru plantarea hortensiilor sau primavara timpurie, iar momentul zilei potrivit este dimineata devreme sau spre inserat/apus. Este important ca arbustul sa aiba suficient timp pentru a stabili o radacina sanatoasa si puternica,  inainte de inflorire. Ai grija ca plantele noi sa fie bine udate pana la inradacinare.

2. Unde plantam:

Cel mai bun loc pentru plantarea hortensiilor este intr-un loc protejat/ferit, cu dimineti insorite si dupa-amiezile umbrite. Cel mai adesea, aceste conditii se afla in partea de nord sau de sud a casei tale. Evita sa plantezi direct sub copaci – hortensia va concura cu restul copacilor pentru apa si nutrienti.

3. Cum plantam:

Pentru a planta hortensii, pur si simplu sapati gaurile de plantare cu 2 metri mai late decat radacina. Planta ta trebuie sa stea la nivel cu sau chiar mai sus decat solul din jur. Prin crearea unei mici movile, ajuti la cresterea drenajului de apa departe de baza plantei.

4. Solul potrivit:

Hortensiile prefera solul bogat in material organic. De asemenea, un drenaj bun este vital. In timp ce hortensiilor le place solul umed, ele nu pot tolera sa fie inecate cu apa.

Hydrangea Taube

Hydrangea

Hydrangea White Wave

INGRIJIRE HORTENSIA / HYDRANGEA

  1. Udare

In primii doi ani de la plantare, trebuie sa te asiguri ca planta primeste suficienta apa, fara insa a o ineca. Este de preferat a fi udata de 2-3 ori pe saptamana mai abundant, decat in fiecare zi, superficial. In acest mod, ne asiguram ca apa ajunge cat mai adanc in sol, la radacini.

  1. Tundere

Mugurii de flori se formeaza deseori la sfarsitul verii si infloresc ulterior in sezonul urmator, asa ca evitati tunderea extrema dupa mijlocul lunii august.

Taiati doar ramurile lemnoase moarte, numai toamna sau primavara timpuriu.

Daca planta este batrana sau neglijata, trebuie sa taiem toate tulpinile pana la baza. Vom pierde florile pentru urmatorul an, dar planta va intineri pentru anii ce urmeaza.

  1. Fertilizare

Daca solul este bogat in nutrienti organici, este posibil sa nu fie nevoie sa fertilizati hortensiile. Prea mult ingrasamant incurajeaza cresterea frunzisului in detrimentul florilor.

Aplica ingrasamant in functie de soiul tau de hortensie. Fiecare varietate are nevoi diferite si va beneficia de un timp de aplicare diferit.

  1. Boli si daunatori

Cele mai frecvente boli cu care se confrunta hortensiile pot fi pete de frunze, muschi, ofilire si mucegai. Daunatorii nu sunt frecventi pe hortensii, dar pot aparea atunci cand plantele devin stresate. Daunatorii posibili includ afide si acarieni rosii. Ingrijirea corecta a hortensiilor este cea mai buna aparare.

Hydrangea Blaumeise

hydrangea-macrophylla

Hydrangea Rotkehlchen

hortensia red baron

Va invitam sa cumparati si sa va bucurati de bulbi sanatosi, cu inflorire garantata, de la Bulbi Romania.

Te asteptam sa interactionam pe paginile noastre sau Linkedin de FacebookTwitterInstagram sau Linkedin .

De asemenea, va puteti abona la canalul nostru de Youtube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.