6 plante care pot fi plantate toamna, in solarii

Cu pasi repezi se apropie si tumultoasa toamna cu roadele ei bogate. Pentru cei care au muncit tot anul, acum este timpul sa se bucure de cele mai imbietoare produse ale binefacatoarei naturi. Chiar daca vreme rece da tarcoale, in cel mai scurt timp, rodele campului nu trebuie abandonate, asa ca noi va sugeram sa apelati la solarii.

Aceste stabilimente improvizate au capacitatea de a proteja plantele pe timpul iernii, reusind, chiar daca nu sunt incalzite, sa asigure o temperatura si cu 5 grade Celsius mai mare, in interior. Iar plantelor le este suficient. Atat celor sensibile, care vor fi protejate de catre un adevarat scut impotriva vifornitelor cat si plantelor mai rezistente care sunt aparate si ele de intemperii.

Cele sase plante pe care noi le recomandam sa fie plantate, toamna, in solar, sunt patrunjelul, ridichia, morcovul, salata, spanacul si nu in ultimul rand, broccoli. Fiecare dintre acestea au cantitati nutritive semnificative iar consumul lor este un real beneficiu pentru organismul uman. Plantarea lor intr-un solar va asigura consumul de plante proaspete, in timpul primaverii. Nu este nevoie sa alergati prin piete sau sa aruncati o gramada de bani pe produsele bio, cel mai sigur le cresteti in propriul solar protejate de orice substante chimice nocive.
Mai intai trebuie sa vedeti care este spatiul fizic de care dispuneti pentru amplasarea solarului.

Când il alegeti va recomandam sa va asigurati ca instructiunile sunt usor de citit si de urmat, in caz negativ trebuie sa scoateti alti bani din buzunar pentru ridicare lui. Dupa ce scutul importiva intemperilor a fost montat, este timpul sa va ocupati de pamantul de acolo si sa ii oferiti toate substantele hranitoare pentru a-l pregati de cultivare. Comandati semnintele. Ideal ar fi sa provina de la producatori romani care au recomandari si care ofera garantie ca vor creste.

Spre exemplul, pe site-ul www.bulbiromania.ro aveti la dispozitie o gama variata de plante cu plantare toamna, in solarii, la preturi speciale. Super oferta reprezinta o reducere de pana la 50% a preturilor la fiecare plic. De exemplu, pentru un plic de seminte de morcovi, trebuie sa scoateti din buzunar circa 4,5 lei. Pentru aceasi suma, cumparati si un plic de salata sau de spanac. Un alt aspect important care trebuie urmarit, in momentul achizitiei, este ca producatorul sa va ofere posibilitatea de a-i adresa intrebari, eventual de a va oferi sfaturi in legatura cu îngrijirea acestor plante.

Dupa ce si acest pas este bifat nu va mai ramane decat sa treceti la plantarea lor. Nu le asezati in pamant dupa ureche sau cum va invata vecinii, orice producator care se respecta va descrie pasii care trebuie urmati, pentru ca planta respectiva sa prinda radacini si sa dea roade. Munca din solari nu trebuie apoi abandonata ci trebuie sa aveti grija periodic sa nu ii lipseasca apa, soarele si caldura. Daca vorbim de un solar ca la carte, nu trebuie sa va faceti griji ca plantele vor fi inundate si vor putrezi. Cu toate astea nu ezitati sa le udati constat pentru a se putea dezvolta.

Acestea fiind spuse va dorim un an imbelsugat, cu legume naturale in camara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.