Gladiole

Gladiolele sau crinii de camp, cum mai poarta denumirea, fac parte din categoria florilor care te cuceresc prin impozanta lor si multitudinea de culori. Gladiolele sunt plante perene clasice, cu inflorire de vara. Daca iti plac gradinile vesele, invata cum sa ingrijesti corecta aceasta minunata floare.

CONDITII DE PLANTARE GLADIOLE

  1. Solul:

Producatorii recomanda alegerea unui sol bogat in substante nutritive, dar si in humus. Prefera solurile usoare, permeabile, nisipo-lutoase si nisipo-argiloase. Pe terenurile prea nisipoase fixarea radacinilor se face slab, iar in solurile prea dure, cresterea bulbilor este mult ingreunata. De asemenea, solul trebuie sa fie bine drenat si curatat.

  1. Lumina:

Pentru ca sunt mari iubitoare de lumina, este indicat sa le asezi in locuri bine luminate, in caz negativ risti sa se usuce si mai apoi sa moara.

  1. Temperatura:

Gladiolele trebuie ferite de zone aride sau cu arsite puternice, temperaturile excesive impiedicand dezvoltarea plantei – florile raman mici, decolorate si nu infloresc toti bobocii.

  1. Perioada:

Plantatul gladiolelor se face primavara, imediat dupa incalzirea solului, incepand cu luna aprilie, pana la mijlocul lunii iunie. Nu se recomanda plantarea bulbilor intr-un sol rece si umed, deoarece inflorirea plantelor stagneaza si este intarziata.

  1. Fertilizarea:

Fertilizarea gladiolelor se face in mai multe etape, in special: in prima faza cand apar cele dintai frunze, mai apoi cand apar boboci dar si cand ies la iveala florile. Fara o fertilizare corespunzatoare, nu exista riscul ca acestea sa se usuce, insa apare posibilitatea ca gladiolele sa nu se dezvolte la adevarat lor valoare.

PLANTAREA EFECTIVA A BULBILOR DE GLADIOLE

Dupa ce alegi locul perfect conform conditiilor de plantare mai sus prezentate, trebuie sa sapi o groapa de 20 cm adancime. Scoate bulbul din plicul în care a fost depozitat sau din ghiveci dacă l-ai inut o perioadă în casă. Planteaza in groapa pregatita, bulbul de gladiole, cu mustatile in jos, dupa care il acoperi cu pamant. Urmatorul pas este sa uzi foarte bine zona unde ai plantat bulbul. Distanta dintre bulbi trebuie sa fie de cca. 25-30 cm, deoarece gladiolele sunt flori inalte, mari si au nevoie de spatiu pentru a se dezvolta armonios.

DEPOZITAREA BULBILOR DE GLADIOLE

Toamna, dupa ce florile s-au uscat, bulbul se scoate cu atentie din pamant. In jurul bulbului principal, este foarte probabil sa fi aparut bulbi-pui. Pune bulbul la uscat cca. 2-3 saptamani, dupa care poti separa bulbul mare de bulbii-pui. Ca majoritatea bulbilor, si bulbii de gladiole se pastreaza intr-un loc intunecat, racoros si bine aerisit, pana la urmatorul sezon de plantare.

Va invitam sa cumparati si sa va bucurati de bulbi sanatosi, cu inflorire garantata, de la Bulbi Romania.

Te asteptam sa interactionam pe paginile noastre sau Linkedin de FacebookTwitterInstagram sau Linkedin .

De asemenea, va puteti abona la canalul nostru de Youtube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.