Plantarea ghioceilor se face toamna

Vestitorii primaverii, asa cum sunt cunoscuti in cutuma populara ghioceii, sunt poate cele mai asteptate flori, dupa trecerea friguroasei ierni. An de an, ofera o priveliste impresionanta atunci cand scot capul de sub ultimele ramasite de zapada si se expun razelor binefacatoare ale soarelui. Ghioceii sunt cei care ne anunta ca lunile in care neaua a dominat sunt pe cale sa se sfarseasca si blanda primavara sa isi reintre in drepturi. In trecut, ne puteam bucura de aceste minunatii doar daca aveam norocul sa ii culegem din paduri, acolo unde cresteau ghioceii salbatici. In prezent insa, siuatia s-a schimbat radical si avem marele noroc de a putea achizitiona bulbi ai acestei flori de la producatorii care se ocupa cu aceasta indeletnicire.

Iata cateva sfaturi pe care va indemnam sa le urmati, pentru a va putea bucura sufletul la aparitia acestor flori de primavara.

1.Mai intai, inainte de a-i planta, este esential sa ii verificati daca sunt sanatosi.

2.Nu uitati ca bulbii de ghiocei trebuie plantati in luna septembrie, dar nu este tarziu nici daca realizati aceasta operatiune in luna octombrie.

3.Este important sa retineti faptul ca aceste flori au nevoie sa fie plantate afara si nu in pivnite, fiind imperios necesar ca pe timpul iernii sa fie acoperiti de un strat de zapada.

4.Daca doriti totusi sa le oferiti un plus de protectie, sfatul nostru este sa ii acoperiti, toamna, cu cateva frunze. Nu uitati, primavara, cand incep sa rasara, sa indepartati resturile de frunze.

5.De retinut ca bulbi de ghiocei infloresc la adevarat valoare abia dupa un an de la plantare. Asa ca nu trebuie sa fiti dezamagiti daca in prima primavara vor aparea timizi de sub stratul de nea. Cu siguranta, in acelasi anotimp, anul viitor, vor iesi mai vigurosi. Si nu uitati, cu trecerea fiecarui an, ghioceii vor deveni si mai puternici. Deoarece nu necesita o ingrijire speciala, putem vorbi despre plante care nu sunt pretentioase.

6.In momentul plantarii, va recomandam sa drenati bine solul pentru a putea sa le asigurati mediul propice in care sa se dezvolte. Faceti o groapa la adancime de maxim 10 cm si lasati circa 7 cm distanta intre acesti bulbi.

7.Bulbii de ghiocei pot fi plantati chiar si in locurile care in mod normal sunt acoperite de umbra, in mare parte a zilei. II puteti aseza sub strasina casei, la umbra copacilor, langa un gard sau chiar si printre firele de gazon. Datorita modului in care sunt conceputi, ghioceii vor rasari fara doar si poate in locurile in care, de obicei, nu sunt plantate flori de teama ca ar putea sa se ofileasca si sa moara.

Daca sunteti atenti la aceste minime sfaturi pentru plantarea lor, ghioceii vor reusi sa isi faca aparitia, primavara devreme, in primul an timizi iar mai apoi din ce in ce mai luminosi. Cu siguranta, indiferent daca optati sa ii taiati pentru a infrumuseta casa cu ei sau sa ii lasati in aer liber, pentru a va bucura de ei, de fiecare data cand ii vedeti in gradina, vestitorii primaverii sunt florile de care nu va puteti lipsi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.