Pregatirea gradinii pentru iarna

Odata ce toamna se apropie de final, este momentul sa iti indrepti atentia spre pregatirea gradinii tale pentru iarna. Iata cateva sfaturi utile pentru a regasi fumusetea gradinii, la primavara:

1. Curatati plantele uscate sau putrezite

Plantele uscate nu doar ca iti creaza un aspect neplacut gradinii, insa ele pot adaposti boli, daunatori si ciuperci. Pe parcursul verii, insectele nedorite va pot ataca florile si pot depune oua pe tulpinile si frunzele plantei. Indepartarea plantelor uscate sau putrezite si ingroparea acestora (daca nu prezinta boli) Impiedica daunatorii reapara primavara. Totodata, ingroparea lor creaza materie organica In sol, imbunatatind calitatea si sanatatea solului.

2. Indepartati buruienile invazive

Indepartarea completa a plantelor invazive este singura modalitate de a preveni reaparitia lor si de a asigura cele mai bune conditii de crestere a bulbilor, pana la dezvoltarea completa a florilor.

3. Divizati si plantati bulbii

Desi bulbii de primavara au Inflorit de mult si au disparut, alte flori cu bulbi, precum crinii, au Inflorit mai recent. Toamna este timpul sa dezgropam, sa curatam, sa selectam bulbii sanatosi sau prea ingramaditi. De asemenea, plantam bulbii pe care dorim sa-I admiram la primavara, in gradina noastra. Va invitam sa cumparati si sa va bucurati de bulbi sanatosi, cu inflorire garantata, de la Bulbi Romania.

4. Ingrijiti coroana copacilor si arbustilor

Tunde crengile prea mari ale copacilor din gradina ta, precum si culturile de zmeura, mure, arbustii, vita de vie. Toate aceste crengi se pot rupe sub greutatea zapezii.

5. Pregateste-ti solul pentru primavara

Chiar daca majoritatea oamenilor isi programeaza aceasta activitate primavara, toamna tarzie este un moment excelent pentru o ultima sapare a solului gradinii. In majoritatea climelor, adaugarea de substante nutritive in aceasta perioada a anului inseamna ca adaosurile au timp sa inceapa sa se descompuna, sa va imbogateasca solul si sa devina biologic active. De asemenea, aceasta ultima sapare a solului ajuta la imbunatatirea drenajului inainte ca vremea extrema sa devina realitate.

6. Curatati si ascutiti instrumentele

Desi majoritatea gradinarilor stiu ca ar trebui sa pastreze uneltele curate si bine unse pe tot parcursul anului, este dificil sa tina pasul cu aceasta sarcina atunci când gradinaritul este in plina desfasurare. Toamna este un moment minunat pentru a prelungi durata de viata a instrumentelor, acordându-le atentie. Spalati-le, indepartati murdaria, resturile si eventualele pete de rugina, ascutiti-le, toate aceste vor adauga calitate instrumentelor dumneavoastra.

Te asteptam sa interactionam pe paginile noastre sau Linkedin de FacebookTwitterInstagram sau Linkedin .

De asemenea, va puteti abona la canalul nostru de Youtube.

Noi stim ca numai oamenii buni iubesc 🌹🌺🌼 Florile .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.