Plantarea si ingrijirea crinilor

Crinul este o floare populara, indragita de foarte multe persoane. Cu flori mari, impunatoare, crinii adauga o eleganta de necontestat gradinii, de la inceputul anului pana la mijlocul verii.

Crinul este o floare perena, crescuta din bulbi, care necesita ingrijire minima, cu conditia principala ca locul in care este plantata sa fie locul ideal.

1. PERIOADA DE PLANTARE

De regula, bulbii de crin se planteaza toamna tarziu, inainte cu cateva saptamani de inghet. Astfel, bulbii vor avea conditiile prielnice de a-si dezvolta radacini puternice si beneficiaza de frigul iernii pentru a produce flori mari in urmatorul sezon. Exista totusi si recomandarea de plantare a bulbilor de crin primavara, in cazul in care zona in care va aflati are ierni deosebit de dure.

plantare crini roz

2. ALEGEREA LOCULUI DE PLANTARE

Crinii se planteaza preferabil in soluri acide, dar sunt si unele tipuri de crini care prefera solurile alcaline (ex. Crini Madonna).

Locul ales trebue sa beneficieze de mult soare, crinii avand nevoie de 6-8 ore de lumina directa a soarelui.

De asemenea, trebuie sa aveti grija ca solul sa fie bine drenat. Puteti urmari dupa o ploaie, care este locul care se usuca cel mai repede. Prea multa apa in jurul bulbului poate duce la putrezirea acestuia.

3. PLANTAREA BULBILOR

Bulbul se va planta la o adancime de 3 ori inaltimea bulbului, cu varful in sus. Bulbul se acopera usor cu pamant si se uda foarte bine in momentul plantarii.

Distanta recomandata intre bulbi este de 3 ori diametrul bulbului.

Pentru o peisagistica atractiva, recomandam sa plantati crinii in grupuri de 3 pana la 5 bulbi.

4. INGRIJIREA CRINILOR

Pe perioada cresterii, crinii trebuie udati, mai ales daca precipitatiile sunt la cote scazute. Pamantul din jurul plantei trebuie sa fie umed, insa nu ud. Apa in exces duce la putrezirea bulbului.

Aplicati un ingrasamant lichid bogat in potasiu la fiecare 2 saptamani de la plantare pana la 6 saptamani dupa inflorire.

Crinii infloresc o singura data pe sezon. Dupa ofilirea florii, taiati tija astfel incat planta sa nu isi iroseasa energia si sa o concentreze pe partile ei vii. Frunzele nu trebuie taiate, atat timp cat ele sunt verzi, ci abia dupa ingalbenirea si uscarea lor. Este foarte important sa nu taiati frunzele pana la sfarsitul sezonului, deoarece ajutati la hranirea bulbului pentru florile sezonului viitor. Inainte de iarna, adaugati un start protector deasupra pamantului/bulbilor, pur si simplu pentru a intarzia inghetarea solului si pentru a permite radacinilor sa creasca in continuare.

Divizati bulbii la fiecare 3-4 ani, evitati aglomerarile de bulbi si plante, reimprospatati cultura plantand bulbi noi si bucurati-va de culoarea si frumusetea crinilor.

crini roz

Va invitam sa cumparati si sa va bucurati de bulbi sanatosi, cu inflorire garantata, de la Bulbi Romania.

Te asteptam sa interactionam pe paginile noastre sau Linkedin de FacebookTwitterInstagram sau Linkedin .

De asemenea, va puteti abona la canalul nostru de Youtube.

Noi stim ca numai oamenii buni iubesc 🌹🌺🌼 Florile .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.