Cum sa iti faci buchetul de mireasa din Bujori?

Buchetul de mireasa a devenit, in zilele noastre, un must – have, fiind un accesoriu de nelipsit de la orice nunta. Alegerea lui poate sa dea mari batai de cap viitoarei mirese care isi doreste, asa cum este si normal, ca acea zi, ziua ei, sa fie perfecta. In functie de preferintele miresei, buchetul mult dorit poate sa contina orice combinatie de flori si de culori, important este sa fie pe placul ei si sa respecte chiar si cele mai exigente cerinte. Si cum imaginatia femeilor, in general, este fara margini, sunt viitoare mirese care isi doresc ca buchetul perfect sa fie format din adorabilii Bujori.

Alegerea este una mai mult decat inspirata, daca tinem cont ca aceste minunate flori sunt asociate cu frumusetea, feminitatea, vitalitatea, romantismul si chiar cu o casnicie fericita. „Regina Florilor”, asa cum este denumita in termeni populari, Bujorul sau trandafirul fara spini, cum este cunoscut in unele zone, infloreste in luna mai, atunci cand este la discretia viitoarelor mirese in diverse culori.
Daca esti viitoare mireasa si ai decis deja ca iti doresti, cu siguranta, un buchet format din bujori, dar te-ai impotmolit putin atunci cand te pregatesti sa pui in practica visul tau, noi iti oferim cateva sfaturi pentru a face alegerea mai usoara. In primul rand este indicat sa alegi o culoare sau o combinatie de culori care te reprezinta. Fie ca este vorba de bujori albi, roz, burgundy sau roz intens, aceasta alegere trebuie sa iti sublinieze personalitatea si sa iti aduca in primul rand tie, zambetul pe buze atunci cand o privesti. Apoi trebuie sa te gandesti daca pe langa bujori doresti si alte flori accesoriu pentru un impact vizual wow. Ca si combinatii florale, specialistii in aranjamente recomanda bujorii in combinatii cu hortensiile, freziile, trandafirii, orhideele sau chiar crini.


Dupa ce ai trecut cel mai important hop, este timpul sa incepi treaba practica. Alege bujorii in stadiul pe care ii doresti, important este sa nu aiba petale uscate sau patate ori sa fie striviti. Fiind vorba de un numar limitat de fire, alege-le cu atentie sporita. Blatul pe care lucrezi trebuie sa fie curat si este indicat sa ai la indemana o carpa moale pentru a-l strege frecvent iar stropii de apa care pot fi prezenti pe cozi sa nu ajunga la petale. Ia fiecare bujor in parte si aranjeaza-l cu atentie, gandindu-te practic care doresti sa fie forma buchetului de mireasa. Daca este vorba despre un buchet compact este indicat sa insarmezi cate trei bujori, daca vorbim de un buchet curgator se recomanda sa nu folosesti sarma.

Pasul al doilea in reprezinta verdeata. Poti pune frunze in forma pe care o doresti, fiind atenta sa nu le strivesti si sa le pastrezi vigoarea. Daca optezi si pentru alte accesorii, este timpul sa treci la pasul numarul trei si sa le organizezi asa cum crezi de cuviinta. Aici vorbim, de exemplu, de bucle realizate din panglica intr-o culoare pe placul tau. Dupa ce ai executat aceste lucrari este timpul sa creezi mult visatul buchet. Aduna cu grija, pe blatul de lucru, toate componentele viitorului buchet si asambleaza-l asa cum arat in viziunea ta. Este indicat sa prinzi cu panglica treptat fiecare aranjament iar la sfarsit sa uniformizezi cozile buchetului.
Daca nu te-ai mai ocupat cu o astfel de indeletnicire, specialistii recomanda sa faci cateva incercari inainte de a aranja propriul buchet de mireasa din bujori. Nu este nevoie de o iscusinta sau indemanare iesita din comun, este imperios necesar insa, foarte multa atentie. Acestea fiind spuse, acum ai propriul buchet de mireasa din bujori cu ajutorul caruia nunta mult visata este cu un pas mai aproape sa devina realitate.